Waarom zit er een kleinere accu in de iPhone 6s?

  • Geplaatst op
  • Door iParts4u
  • 0

Het is snel duidelijk geworden dat de iPhone 6s een kortere accu duur heeft dan zijn grotere broer. Lees hier alle tips voor een langere iPhone 6s accu duur.

Waarom zit er een kleinere accu in de iPhone 6s?

iPhone 6s presentatie

Bij de presentatie van de iPhone 6s werd bij de oplettende kijkers meteen duidelijk dat de accu van de iPhone 6s over minder capaciteit zou gaan beschikken dan zijn voorganger, de iPhone 6. Zo zag je in het presentatie filmpje van de iPhone 6s dat de iPhone 6s over een 1715 mAh accu beschikt. Dat is bijna 100 mAh minder dan de iPhone 6, die een 1810 mAh accu heeft. Tijdens de presentatie heeft Apple dit niet officieel medegedeeld.
 

Apple geeft aan dat dit geen gevolgen heeft voor de accuduur van het toestel. Maar wat in de praktijk blijkt, is dat wanneer de iPhone in de ochtend volledig is opgeladen en er honderd e-mailtjes op een dag verstuurd zijn, af en toe social media gecheckt is, je een spelletje speelt en twee uur muziek luistert op weg naar huis, je ongeveer 8 a 9 uur met je iPhone 6s kunt werken. In de praktijk komt het erop neer, dat je elke dag je iPhone op moet laden. 
 

iPhone 6s accu ingekrompen

De accu van de iPhone 6s is ingekrompen, omdat er meer ruimte nodig is voor het 3D Touch scherm. De 3D Touch is een compleet nieuwe manier om je iPhone te bedienen. Dankzij de 3D Touch weet de iPhone 6s precies hoe hard je op het scherm drukt. Omdat deze nieuwe software wat meer ruimte nodig heeft, is er helaas wat minder ruimte voor de accu overgebleven, waardoor deze een stukje kleiner is geworden. iPhone 6s accu case
 

iPhone 6s A9-chip en iOS 9

Om de accuduur te verlengen, heeft Apple een A9-chip in de iPhone 6s geplaatst (die we ook terug zien in de iPad Air 2). Deze werkt overigens veel sneller en is energiebesparend. Niet alleen de A9-chip zou zorgen voor een energiezuinigere iPhone, maar iOS 9 speelt hierin ook een hele belangrijke rol. Zo is de iPhone 6s accu langer te gebruiken wanneer je de energiebesparende functie inschakelt (iOS 9), maar hier zitten ook nadelen aan. Zo wordt de prestatiesnelheid teruggeschroefd en is de app-synchronisatie beperkt. Dit is natuurlijk handig voor noodgevallen, maar heel vaak ga je dit niet gebruiken. 
 

Nooit een lege batterij met de iPhone 6s accu case

Wanneer je er zeker van wilt zijn, dat je nooit met een lege accu komt te zitten, is een iPhone 6s accu case een perfecte keuze. De iPhone 6s accu case beschikt over een MFI licentie, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat de accu case niet meer werkt na een iOS update. Met de iPhone 6s accu case kun je tot wel twee keer zo lang van je iPhone 6s gebruik maken, zonder dat je iPhone 6s opgeladen hoeft te worden met een kabeltje. 

Bron foto: iFixit.com 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed