Samsung kondigt nieuwe vlaggenschepen S7 en S7 Edge aan

  • Geplaatst op
  • Door iParts4u
  • 0

Tijdens de presentatie op het Mobile World Congress op 21 februari jl. in Barcelona kondigde Samsung haar nieuwste vlaggenschepen aan. Van buitenaf lijken de S7 en S7 Edge veel op hun oudere broertjes. Maar de binnenkant van de S7 is flink op de schop gegaan. Zo beschikt de S7 over een betere camera, de opslagruimte is uitbreidbaar met een micro SD kaartje en de smartphone is waterdicht. Lees hier meer over de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge preview!

Samsung kondigt nieuwe vlaggenschepen S7 en S7 Edge aan

Op 21 februari heeft Samsung tijdens de presentatie op het Mobile World Congress Barcelona haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd. Van buitenaf lijken de S7 en S7 Edge veel op hun oudere broertjes, echter beschikt de S7 nu over een nog betere camera, is de opslagruimte van het toestel uitbreidbaar en is de S7 stof- en waterdicht. Het nieuwe vlaggenschip werd groots aangekondigd d.m.v. de Gear VR-bril. Zo vond de presentatie deels in virtual reality plaats. Lees hier de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge preview!
 

Samsung Galaxy S7 groter scherm

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge beschikken net zoals hun voorganger over een Super Amoled-scherm dat een formaat heeft van 5.1 inch (S7). De S7 Edge is met 5.5 inch net iets groter. Net als de S6 zijn de S7 en S7 Edge ontworpen met aluminium en glas. De smartphones zijn net iets dikker dan de vorige generatie, zodat de cameralens aan de achterzijde nu minder ver uit de behuizing steekt.  
 

Samsung Galaxy S7 processor koelsysteem

Voor fanatieke smartphone gebruikers is het vrij herkenbaar dat je gemakkelijk je handen kunt warmen aan je hete telefoon. Even een spelletje doen of je navigatie gebruiken en het toestel is zo warm. Samsung heeft hier een handig trucje op gevonden: een watergekoeld toestel. De processor die zorgt voor de warmte bij veel activiteit wordt gekoeld middels een minuscuul koelwatersysteem.
 

Samsung Galaxy S7 vernieuwde camera

Aan de achterzijde van beide S7 toestellen zit een 12 megapixel camera. Dit is wat minder dan bij de voorgangers, maar door het grotere diafragma en de grotere pixels is de kwaliteit volgens Samsung erop vooruit gegaan, met name wanneer je foto’s in het donker maakt. Bovendien beschikt de S7 over een nieuw systeem wat ervoor zorgt dat je foto’s sneller scherp worden gesteld. De ‘selfie’ camera aan de voorzijde van het toestel is uitgerust met 5 megapixels om de leukste en mooiste selfies te maken. Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 extra geheugen en grotere accu

Een groot voordeel van deze S7 is dat het geheugen nu weer uit te breiden is met een micro SD kaartje. Vorig jaar schrapte Samsung juist de mogelijkheid om de opslagruimte van haar vlaggenschepen uit te breiden. De toestellen beschikken nu over standaard 32 GB geheugen, die je kunt uitbreiden naar 128GB. De S7 draait nu op 4GB werkgeheugen (1GB meer dan de Samsung Galaxy S6).

De nieuwste vlaggenschepen van Samsung beschikken over een grotere accu dan de vorige generatie. De S7 heeft een capaciteit van 3000 mAh (tegenover 2550 mAh in de S6) en de S7 Edge heeft zelfs ruimte voor 3600 mAh (waar de S6 Edge+ nog 3000 mAh had). Tevens kunnen beide toestellen ook weer draadloos worden opgeladen. Volgens Samsung zal dit weer sneller gaan dan bij de vorige generatie. Zo zou de S7 binnen 130 minuten volledig opgeladen moeten zijn, terwijl de S6 er ruim 3 uur over deed.
 

Wanneer is de Samsung Galaxy S7 leverbaar?

De nieuwe smartphones zijn al vanaf 11 maart in Nederland verkrijgbaar. De Samsung Galaxy S7 krijgt een vraagprijs van € 699,- mee terwijl voor de S7 Edge € 100,- meer moet worden betaald. Beiden toestellen zijn leverbaar in wit, zwart en goud. 
 

Samsung Galaxy S7 accessoires

Heb je de S7 al in pre-order staan of ga je een nachtje voor de winkel slapen om als een van de eerste in Nederland het toestel in handen te hebben? Wij zullen ervoor zorgen dat we de mooiste Samsung Galaxy S7 hoesjes, Samsung Galaxy S7 Edge hoesjes, Samsung Galaxy S7 autohouder voor je klaar hebben liggen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed