Officiële iPhone kabel krijgt nieuw MFi Apple logo

  • Geplaatst op
  • Door iParts4u
  • 0

Apple heeft het MFi (Made for i) logo een nieuw jasje gegeven. Dit nieuwe logo voor de lightning kabel en lightning accessoires zal geleidelijk ingevoerd worden door de fabrikanten die goedgekeurde iPhone kabels hebben.

Officiële iPhone kabel krijgt nieuw MFi Apple logo

Alle officiële iPhone en iPad lightning kabels hebben een MFi Apple logo op de verpakking staan. Een iPhone kabel met MFi (Made for i) is een door Apple goedgekeurde lightning kabel. Bij een iOS update blijft deze lighting kabel altijd werken. In de oplaadkabel zit een chip van Apple.

Als er op de verpakking van je iPhone kabel een MFi logo staat, weet je dat deze kabel is goedgekeurd door Apple. Het MFi logo zoals het nu is, gaat veranderen. Het is een subtiele wijziging van het logo. Het algemeen Apple logo komt duidelijk naar voren. De huidige pictogrammen van iPhone, iPad en iPod verdwijnen. 

Nieuw MFI logo kabel


Nieuw aangepast MFi logo op iPhone kabel

Het logo is aangepast voor alle officiële Apple accessoires voor iPhone, iPad en iPod. De fabrikanten van deze producten hebben 3 maanden de tijd om nieuwe verpakkingen te ontwerpen met het nieuwe MFi logo. iPhone kabel met het oude logo werken ook nog gewoon, maar de verpakkingen zullen in de loop van de tijd wel aangepast worden naar het nieuwe MFi logo.

De pictogrammen van de iPhone, iPad en iPod zijn vervangen, omdat de vorm van de Apple producten al lang niet meer lijkt op deze plaatjes. De iPhone X lijkt niet meer op de vorige generaties smartphones, net als de iPod die niet meer op de iPod Classic lijkt. Met het algemene Apple logo kan dit ontwerp weer voor jaren mee.


Made for i

Het MFi logo is belangrijk bij accessoires met een verbinding met de lightning poort van de iPhone, iPad en iPod. Zonder dit logo werkt een iPhone kabel of iPad lightning kabel vaak niet. Ze hebben dan geen Apple chip waardoor de iPhone oplaadkabel niet meer werkt na een iOS update. Zonder deze Apple chip kan een iPhone oplader de batterij en laadchip van de iPhone en/of iPad beschadigen.

MFi licentie iPhone oplader

Ook voor een iPhone oplader geldt dat het belangrijk is om een gecertificeerd MFi exemplaar te kopen. Alleen accessoires en iPhone opladers die een bepaalde kwaliteit hebben, komen door de keuring van Apple. Dan pas mag het officiële MFi logo geplaatst worden op de verpakking. Geen overbodig logo als het gaat over alles dat met stroom te maken heeft. Dus ook een iPhone oplader dient hieraan te voldoen.  KASSA heeft hier vorig jaar een aflevering aan gewijd.

MFi lightning oplaadkabel

De iPhone kabels met MFi logo die iParts4u verkoopt, voldoen aan de eisen van Apple. En de lightning kabels hebben dan ook deze Apple licentie. iParts4u heeft verschillende lengtes en kleuren MFi Apple lightning kabels in het assortiment. Alle MFi iPad kabels hebben een gecertificeerde chip van Apple. En blijft dan ook werken na een iOS update en brengt geen schade toe aan je iPhone, iPad of iPod.

1 meter iPhone MFI lightning kabel wit 1 meter iPhone MFI lightning kabel Gevlochten Grijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed