KASSA iPhone Kabels: hoe zit het nu?

  • Geplaatst op
  • Door iParts4u
  • 0

Afgelopen zaterdag heeft het televisieprogramma KASSA stilgestaan bij de lightning oplaadkabels voor de iPhone en iPad. Doordat er verschillende kabels leverbaar zijn in vele verschillende prijsklassen gaat de consument vaak af op een goedkope kabel. Maar is dit wel de goede keuze?

KASSA iPhone kabels: hoe zit het nu?

Afgelopen zaterdag heeft het televisieprogramma KASSA stilgestaan bij de lightning oplaadkabels voor de iPhone en iPad. Doordat er verschillende kabels leverbaar zijn in vele verschillende prijsklassen gaat de consument vaak af op een goedkope kabel. Maar is dit wel de goede keuze? 
 

Welke oplaadkabel voor je iPhone is de beste keuze?

Er zijn vele verschillende oplaadkabels voor de iPhone beschikbaar. Zo kun je een kabel kopen die door Apple zelf is uitgegeven, een iPhone oplaadkabel met MFI (Made For iPhone) licentie of een iPhone oplaadkabel zonder licentie. Met een oplaadkabel zonder licentie is het mogelijk dat je op een gegeven moment een pop-up krijgt dat de oplaadkabel niet wordt ondersteund door Apple. Hierdoor laadt je telefoon helemaal niet op. Apple kan vanaf iOS 7 oplaadkabels voor de iPhone identificeren die geen licentie hebben. Maar nu rijst de vraag: met welke oplaadkabel voor je iPhone ben je het beste uit? 
 

Wat is een MFI oplaadkabel?

Wanneer je een oplaadkabel met MFI licentie gebruikt, ben je er altijd van verzekerd dat bij een eventuele iOS update de oplaadkabel blijft werken. Zo heeft een oplaadkabel met MFI licentie een chip van Apple in de oplaadkabel zitten. Ook zijn er oplaadkabels op de markt, die geen gecertificeerde chip in de oplaadkabel hebben zitten. Zo kan Apple door middel van een iOS update traceren welke kabels een geldig identificatienummer hebben en welke oplaadkabels geweerd kunnen worden. MFI Kabels


Zit er straks een micro USB aansluiting in de producten van Apple?

In 2009 heeft de Europese Unie geprobeerd met verschillende bedrijven telefoons te maken die over een universele adapter zouden gaan beschikken. Apple heeft deze wet ondertekend, maar dit ging niet over een universele adapter. In plaats daarvan kwam Apple met een koppelstuk ter grootte van een normale USB aansluiting. 

In 2014 is er door de EU nogmaals een wet gekomen waarop bedrijven moeten worden overgehaald tot het produceren van een universele adapter voor alle elektronica. Dit om meer dan 50.000 kilogram chemisch afval tegen te gaan, die al deze kabels met zich meebrengen. Mocht Apple in 2017 nog niet met een universele adapter komen, dan is het mogelijk dat ze een hele hoge boete gaan krijgen of dat de producten zelfs uit de schappen worden gehaald. 
 

iParts4u assortiment gecertificeerde iPhone oplaadkabels

Met een MFI oplaadkabel voor je iPhone van iParts4u haal je tegen dezelfde kwaliteit en een lagere prijs een officiële Apple oplaadkabel in huis. Zo heeft iParts4u vele oplaadkabels in haar assortiment in verschillende kleuren en lengtes. Zo is er altijd een iPhone oplaadkabel die aan jouw wensen voldoet. De MFI oplaadkabels hebben een gecertificeerde Apple chip, waardoor je altijd verzekerd bent dat de oplaadkabel voor je iPhone of iPad blijft werken bij een iOS update. Gecertificeerde kabels zijn vanaf € 11,95 verkrijgbaar in onze webshop.

 

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/let-goed-op-met-oplaadkabels-die-niet-van-apple-zelf-zijn/speel/1/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed