iPhone 6S Review

  • Geplaatst op
  • Door iParts4u
  • 0

Maar is de nieuwe iPhone 6s veel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de iPhone 6 die nu een jaar op de markt is? Lees hier onze iPhone 6S review!

iPhone 6s Review

Op 9 oktober is de iPhone 6s officieel in Nederland uitgebracht. Apple heeft er de afgelopen jaren een traditie van gemaakt om elke twaalf maanden met een nieuwe versie van een iPhone te komen. Maar is de nieuwe iPhone 6s veel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de iPhone 6 die nu een jaar op de markt is? Doorgaans is een S-versie slechts een kleine update… 
 

iPhone 6s ontwerp

Zoals gebruikelijk is er aan de buitenkant bij een S-versie weinig tot niks aan de buitenkant veranderd. Het ontwerp is hetzelfde, op de achterkant (heeft de hoofdletter S op de achterkant gekregen) en de nieuwe iPhone kleur rosé goud na. Het ontwerp van de iPhone 6 is prima, maar toch valt het tegen dat Apple maar slechts eens in de twee jaar de iPhone aan de buitenkant een upgrade geeft. Wanneer een concurrent als Samsung dit zou gaan doen, zouden veel mensen hier niet over te spreken zijn.
 

iPhone 6s camera; verbetering

Een verbetering aan de iPhone 6s zijn de camera’s aan de voor- en achterkant. Zo beschikt de iPhone 6s over een 12 megapixel camera aan de achterzijde, in tegenstelling tot de 8 megapixel camera van de iPhone 6. Tevens beschikt de iPhone 6s aan de voorzijde over een 5 megapixel camera in plaats van een 1,2 megapixel camera bij de iPhone 6. Zo kun je met de iPhone 6s nog betere foto’s maken om de mooiste momenten uit je leven vast te leggen. 
 

3D Touch en batterij

Een groot verschil tussen de iPhone 6 en iPhone 6s is dat de iPhone 6s over een 3D Touch scherm beschikt. Dit is een extra drukgevoelig scherm, waardoor je specifieke acties kunt uitvoeren door harder of zachter op het scherm van de iPhone te drukken. Zo kun je door hard drukken op het home screen snel een foto of video maken. Door op het op het camera icoontje te drukken, komen er direct vier opties in beeld, zoals een video opnemen, een selfie maken of een gewone foto maken.

De 3D Touch is niet alleen om snel een foto of video te maken, ook is het straks mogelijk om 3D Touch in apps te gebruiken. Op dit moment bieden een beperkt aantal apps deze optie. Doordat de 3D Touch hardware in de iPhone geplaatst moest worden, is de iPhone 2 millimeter dikker geworden. De 3D Touch is de beste verbetering ten opzichte van de iPhone 6. 

Doordat de 3D Touch hardware iets meer ruimte nodig heeft, is de batterij van de iPhone 6s een beetje verkleind. Zo beschikt de iPhone 6s accu over een 1715 mAh accu in tegenstelling tot de 1810 mAh batterij van de iPhone 6. Om nooit met een lege accu te komen zitten, is een iPhone 6s accu case een perfecte keuze. 
 

iPhone 6s processor, werkgeheugen en vingerafdrukscanner

In tegenstelling tot de iPhone 6 die op een A8 processor draait, heeft de iPhone 6s een A9 processor, die we ook terug zien in de iPad Air 2. De A9 processor is heel erg belangrijk voor toekomstige apps, die steeds zwaarder gaan worden. In de dagelijkse praktijk zal je er weinig van merken.

 

De iPhone 6 beschikt over 1GB aan werkgeheugen. Met 2GB aan werkgeheugen wordt je appje razendsnel verzonden en worden websites veel sneller geladen. Door die extra GB scheelt dit ongeveer de helft aan tijd.

 

De iPhone 6s vingerafdrukscanner is ten opzichte van de iPhone 6 ook veel verbeterd. Zo opent de iPhone 6s zich nu tot tweemaal sneller dan de iPhone 6 wanneer je de vingerafdrukscanner gebruikt. 
 

Conclusie

De slogan van Apple: “Het enige dat veranderd is, is alles” klopt niet helemaal. De iPhone 6S camera heeft eindelijk meer megapixels, maar in de praktijk is de fotokwaliteit er niet veel op vooruitgegaan. De accu van de iPhone 6S is iets kleiner, maar Apple belooft dezelfde accuduur, dit valt te betwijfelen. De A9 chip in de 6s is wel wat zuiniger dan de A8 processor in de iPhone 6, maar de iPhone 6s heeft wel 1GB meer aan werkgeheugen, wat natuurlijk dan weer wel meer stroom verbruikt. De 3D Touch is een leuk nieuw snufje, maar is alleen handig in een paar specifieke handelingen. 
 

iPhone 6s hoesjes

Natuurlijk is een goede bescherming voor de kostbare iPhone 6s geen overbodige luxe. iParts4u heeft een groot assortiment aan iPhone 6s hoesjes, zoals een iPhone 6S ultradun siliconen hoesje, iPhone 6s accu case en iPhone 6s boekhoesjes.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed