iPad Mini 4 vs iPad Mini 3 en iPad Mini 2

  • Geplaatst op
  • Door iParts4u
  • 0

De iPad Mini 4 is een kleiner broertje van de iPad Air 2. Lees hier alle belangrijke verschillen tussen de iPad Mini 4 en iPad Mini 3.

iPad Mini 4 vs iPad Mini 3 en iPad Mini 2

Vorige week heeft Apple de iPad Mini 4 op de markt gebracht. Heel veel aandacht werd er tijdens de presentatie niet aan besteed, omdat we te maken hebben met een kleinere versie van de iPad Air 2 die al een jaar te koop is. Ten opzichte van de iPad Mini 3 zijn er echter belangrijke verschillen te zien. Lees hieronder alle belangrijke verschillen tussen de iPad Mini 4 en iPad Mini 3.
 

Verschil tussen iPad Mini 4 vs iPad Mini 3 en iPad Mini 2?

Met de komst van de iPad Mini 4 verdwijnt de iPad Mini 3 uit het assortiment. De iPad Mini 4 is qua specificaties grotendeels te vergelijken met de iPad Air 2, maar dan in een kleiner formaat. Daarentegen blijft de iPad Mini 2 wel in het assortiment, maar krijgt een lagere adviesprijs.  
 

Wanneer we kijken naar het design zien we dat Apple verschillende aanpassingen heeft aangebracht. De iPad Mini 4 heeft een slanker design dan zijn voorganger en weegt ook net iets minder. Het herkenbare iPad design blijft gewoon terugkomen. Zo is er op de iPad Mini 4 ook een TouchID-sensor aanwezig, die we ook al zagen op de iPad Mini 3. iPad Mini 4
 

iPad Mini 4 camera’s en batterijduur

De iPad Mini 3 beschikt over een A7-chip. De iPad Mini 4 maakt nu gebruik van de A8-chip die ook in de iPad Air 2 wordt gebruikt. De camera aan de voorzijde van de iPad Mini 4 is met 1.2 megapixels gelijk gebleven. Aan de achterzijde bevindt zich nu een 8 megapixel camera. In tegenstelling tot de iPad Mini 2 die aan de achterzijde een 5 megapixel camera heeft.

Ook is de wifi chip verbeterd, wat zorgt voor een snellere internetverbinding. De iPad Mini 3 en iPad Mini 4 hebben dezelfde batterijduur van ongeveer 10 uur bij continue gebruik. Vanaf de fabriek heeft de iPad Mini 4 iOS 9 als standaard software meegekregen. De iPad Mini 3 en iPad Mini 2 moeten hiervoor worden voorzien van een update (iOs 9.0.1). De iPad Mini 4 is leverbaar in een wifi model of een 4G versie met wifi. 
 

iPad Mini 4 scherm

Het scherm van de iPad Mini 4 reflecteert een heel stuk minder dan de schermen van zijn voorgangers. Zo zou er sprake zijn van slechts twee procent reflectie, terwijl bij de iPad Mini 3 het percentage nog op 6,5 procent lag. Al deze kleine verbeteringen zorgen ervoor dat de iPad Mini 4 er op het gebied van leesbaarheid flink op vooruit gaat.
 

iPad Mini 4 hoesjes

Om de kostbare iPad Mini 4 te beschermen tegen permanente schade biedt de iPad Mini 4 kinderhoes uitkomst. Zo kun je met een gerust hart je iPad Mini 4 uitlenen aan je kinderen. Houdt onze website in de gaten voor meer iPad Mini 4 hoezen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed