De beste kabels voor jouw iPhone of iPad met MFI

  • Geplaatst op
  • Door iParts4u
  • 0

De laatste tijd gaan er vele feiten en fabels rond wat nou de beste kabel is om je iPhone of iPad mee op te laden. Laatst heeft het televisieprogramma KASSA stil gestaan bij lightning oplaadkabels voor de iPhone en iPad. Een lage prijs trekt de consument het meeste aan, maar is dit wel zo verstandig? Lees hier meer.

De beste iPhone kabels: hoe zit het nu? 


De afgelopen tijd wordt er veel gesproken wat nu de beste oplaadkabel voor jouw iPhone of iPad is. Een aantal weken geleden kwam Bol.com in het nieuws dat zij veel nep Apple oplaadkabels voor de iPhone en iPad verkochten. Het televisieprogramma KASSA toonde aan dat deze oplaadkabels als originele Apple lightning kabels werden verkocht. 
 

Onderzoek van KASSA naar lightning kabels 

MFI lightning kabelsKASSA heeft in totaal negen oplaadkabels onderzocht die via externe partijen via Bol.com werden aangeboden. De nepkabels en de verpakkingen bleken niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Uit onderzoek is gebleken dat zeven van de negen opladers geen originele Apple chip bevatten en dat dit dus imitatie lightning kabels zijn.

Maar zijn die oplaadkabels zonder MFI licentie echt zo slecht? Een groot gevaar van deze lightning kabels zonder Apple chip is dat de mogelijkheid bestaat dat deze laders o.a. de batterij en laadchip van de iPhone of iPad kunnen beschadigen. 

De twee oplaadkabels die goed door de test heen kwamen waren originele Apple oplaadkabels MFI oplaadkabels.
 

Wat is een MFI oplaadkabel?

Wanneer je een oplaadkabel met MFI (Made for iPhone) licentie gebruikt, ben je er van verzekerd dat bij een eventuele iOS update de lightning kabel altijd blijft werken. Zo heeft een MFI lightning kabel een chip van Apple in de oplaadkabel zitten. Made for iPhone betekent dat een elektronische accessoire speciaal is gemaakt voor de aansluiting op een iPhone of iPad en door de ontwikkelaar is gecertificeerd dat het voldoet aan de Apple-prestatiestandaarden.

Door de goede kwaliteit van deze iPhone kabel heeft deze MFI lightning kabel het Made for iPhone keurmerk gekregen. Dit heeft alles te maken met de Apple licentie van deze lightning kabel voor de iPhone en iPad. Deze Apple licentie wil zeggen dat deze iPhone kabel door Apple is goedgekeurd. Uiteraard zegt het ook iets over de kwaliteit van deze 1 meter lightning kabel wanneer deze wordt goedgekeurd door Apple.
 

Groot assortiment aan gecertificeerde lightning kabels bij iParts4u!

Extra lange lightning MFI kabelEen MFI oplaadkabel voor je iPhone of iPad haal je bij iParts4u! Met de MFI kabels van iParts4u haal je tegen dezelfde kwaliteit maar een lagere prijs een officiële MFI kabel in huis. Zo heeft iParts4u in haar assortiment vele MFI lightning kabels in haar assortiment, zoals: verschillende kleuren, diktes en lengtes. Alle MFI oplaadkabels heben een gecertificeerde Apple chip, waardoor je altijd verzekerd bent dat de lightning kabel voor je iPad of iPhone blijft werken na een iOS update en geen schade aan jouw iPhone of iPad toebrengt. 

Moet jij altijd super dichtbij het stopcontact zitten of leg je jouw iPhone altijd op het randje van je nachtkastje? Met een lange lightning kabel met MFI licentie is dat geen enkel probleem meer. MFI lightning kabels zijn leverbaar in 1 meter, 2 meter en 3 meter! 

MFI kabels zijn al vanaf € 9,95 verkrijgbaar in onze webshop! 
 

Professionele Apple Lightning Authenticity Tester

Al onze MFI kabels zijn gecheckt met de Apple lighting authenticity tester welke ook bij KASSA is gebruikt om de kabels te testen van Bol.com. Wil jij ook weten of jouw kabels die je reeds in je bezit hebt goedgekeurd zijn? Bekijk hier de Professionele Apple Lightning Authenticity Tester. 

https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/bol-com-stopt-met-verkoop-nep-opladers-apple
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed